Šį pavasarį jau trečią kartą vyksiantis pjesių skaitymo festivalis „Dramokratija“ kviečia norinčius dalyvauti dramaturgus į susitikimą su organizatoriais sausio 21 d., 18 val., LMTA Centrinių rūmų 101 auditorijoje (Gedimino pr. 42). Susitikimo metu bus pristatytas dalyvavimo festivalyje konceptas bei pasidalinta dalyvavimo buvusiuose festivaliuose patirtimi.

Trečiasis „Dramokratijos“ festivalis vyks šių metų balandžio 17-23 dienomis, jo tema  – „Čia ir dabar“,  pjesės socialinėmis temomis.

„Dramokratija“ – tai pjesių skaitymo, analizavimo ir pristatymo platforma, kuriai svarbu ne tik rezultatas, bet ir procesas. Prasidėjęs kaip Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojos Gabrielės Labanauskaitės ir tuometinių kino dramaturgijos studentų (Živilės Zablackaitės, Indrės Bručkutės, Manto Rimkaus, Irenos Kunevičiūtės, Sigitos Bukantaitės, Emilijos Briedytės ir Simono Račkausko ) iniciatyva,  festivalis į savo komandą kasmet priima naujus narius.

„Dramokratijos“ metu susiburia kūrybinės komandos – dramaturgai pristato rašomus tekstus ar idėjas, prie kurių prisijungia režisieriai, skaitovai, vadybininkai. Festivalinė laboratorija pagrįsta principu „pasidaryk pats“ – viskas nuo organizacinių reikalų iki kūrybinių procesų priklauso komandoms, tad stengiamasi sukviesti kuo įvairesnių sričių atstovus.

Pirmais festivalio metais buvo pristatytos septynios pirmą kartą į lietuvių kalbą išverstos pjesės. Antraisiais „Dramokratijos“ metais įvairiose Vilniaus vietose buvo perskaitytos aštuonios specialiai festivaliui parašytos lietuvių dramaturgų pjesės. Viena jų – Dovilės Statkevičienės „8 minutės“ virto į spektaklį, rodomą „Menų spaustuvėje“.

Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad šiemet „Dramokratija“ paaugo – prieš festivalį numatomos socialinei dramai skirtos kūrybinės dirbtuvės. Jas ves Fringe First apdovanojimu įvertintas dramaturgas ir aktorius iš Didžiosios Britanijos Chris Thorpe. Dirbtuvėse nemokamai tobulinsis „Dramokratijos“ skaitymuose atrinktų dalyvauti pjesių autoriai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist