Pradžia Maistas Garsus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas kviečia į svečius

Garsus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas kviečia į svečius

7 minutė(s) skaitymo
0
0
625
Deivydas Praspaliauskas

Gero maisto mėgėjai žino, kad dukart geriausiu šalyje pripažinto virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko patiekalai ilgam išlieka atmintyje, o renginiai niekada nenuvilia. Šį kartą jis kviečia ne tik pasmaguriauti, bet ir prisidėti prie kilnaus tikslo.

Šiais metais D.Praspaliauskas nusprendė dalyvauti labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ organizuojamoje tradicinėje akcijoje „Kviečiu į svečius“.

Jau kitą sekmadienį jis šeimininkaus Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano „Grey“ virtuvėje. Į šią vietą jis kviečia gero maisto mėgėjus ir žada nustebinti ypatingu pusryčių meniu.

„Visi žino, kad tiesiog negaliu likti abejingas gražioms idėjoms – „Kviečiu į svečius“ yra būtent tokia. „Maisto bankas“ jau daug  metų kovoja su maisto švaistymu ir padeda pamaitinti nepasiturinčiuosius, tad visi atėję papusryčiauti galės ne tik skaniai pavalgyti, bet ir prisidėti prie kilnaus tikslo – kas gali būti geriau?“ – šypsojosi D.Praspaliauskas.

Žymus šefas kovo 19 dieną svečiuosis restorane „Grey“ ir kvies į tris pusryčių sesijas. Ankstyvieji šeimos pusryčiai prasidės 10 val., 12 val. lauks pusryčių klasika, o tiems, kuriems savaitgalį anksti iš lovos ropštis nesinori, 14 val. bus patiekti vėlyvieji savaitgalio pusryčiai.

Renginyje lauks ne tik gardus maistas ir smagi atmosfera, bet ir pažintis su įdomiu žmogumi, bei dovanos.

Pusryčių kaina vienam žmogui – 23,5 euro. Visi surinkti pinigai bus skirti nepasiturinčiųjų maitinimui. Už vieną parduotą renginio bilietą viena skurdžiai gyvenanti keturių asmenų šeima galėtų maitintis tris savaites.

Per penkerius akcijos „Kviečiu į svečius“ metus nepasiturinčiųjų maitinimui jau paaukota 47 tūkst. eurų.

„Akciją „Kviečiu į svečius“ organizuojame jau šeštąjį sezoną ir kasmet sulaukiame didelio visuomenės veikėjų, politikų, sportininkų, menininkų ir socialiai jautrių žmonių susidomėjimo. Esame labai laimingi, kad šiais metais akcijoje dalyvauja ir dukart geriausias Lietuvos šefas.

Gero maisto mėgėjai žino, kad gamindamas Deivydas įdeda visą širdį, o jo patiekalai – išskirtiniai. Todėl kviečiame visus pasinaudoti proga palepinti gomurį ir tuo pačiu prisidėti prie kilnaus tikslo“, – kvietė „Maisto banko“ direktorė ir projekto organizatorė Deimantė Žebrauskaitė.

D.Praspaliauskas atskleidė ir pusryčių meniu. Atvykusiųjų laukia vitaminų antplūdžio gėrimas, šviežiai kepta duona su grikių užtepėle, kiaušinienė su ryžiais, lašiša su žiediniais kopūstais ir keturių grūdų koše, bei lietiniai blynai su obuoliais ir sūriu.

Maisto produktus jis rinksis vienoje iš prekybos tinklo „IKI“ parduotuvių.

„Mūsų bendradarbiavimas su „Maisto banku“ tęsiasi jau ne vienerius metus, todėl esame laimingi, galėdami prisidėti prie šios akcijos. Tikime, kad tokios iniciatyvos atkreips dar didesnį visuomenės dėmesį į nepasiturinčiai gyvenančius ir skatins visus susitelkti bendram tikslui.

Mes iš savo pusės suteiksime visus reikalingus produktus skaniems pusryčiams ir esame tikri, kad rezultatas pranoks visų mūsų lūkesčius“, –  sakė prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Vilniečių pamėgtas restoranas „Grey“  yra įsikūręs pačioje sostinės širdyje – Pilies g. 2. Vos išgirdę apie žinomo šefo idėją, restorano vadovai nedvejodami pakvietė ją įgyvendinti būtent čia.

„Labai smagu, kad galime prisidėti prie tokios gražios iniciatyvos ir kilnaus tikslo. Su džiaugsmu savo virtuvę užleisime vienam geriausių Lietuvoje šefų ir su nekantrumu lauksime rezultatų.

Mūsų prioritetas – geras maistas, žmonės ir bendravimas. Esu tikra, kad šiame projekte ne tik sujungsime visus šiuos komponentus, bet ir prisidėsime prie gražesnės Lietuvos kūrimo“, – sakė „Grey“ savininkė Loreta Pilkienė.

Labdaringi D.Praspaliausko pusryčiai restorane „Grey“ vyks kovo 19 dieną. Bilietus į renginį galite įsigyti bilietai.lt.

Projektas „Kviečiu į svečius“ startavo 2011 metais – labdaringas vaišes kvietė rengti garsiausia Lietuvos kulinarinių TV laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson. Labdaros projekte dalyvauti gali visi norintys – tereikia surengti vaišes, pakviesti svečių, smagiai praleisti laiką ir kartu paaukoti nepasiturinčiųjų maitinimui.

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Donatas
Rodyti daugiau Maistas

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz

Tap pat skaitykite

Vakarienė restorane: kaip dažnai lepinamės tokia pramoga?

Tik dešimtadalis Lietuvos gyventojų bent porąkart per mėnesį vakarienės išsiruošia į resto…