Pradžia Maistas Maistas ant ratų „Ryk Lys“ – žuvis, kurios norisi dar

„Ryk Lys“ – žuvis, kurios norisi dar

7 minutė(s) skaitymo
1
3,559
Ryk Lys
Ryk Lys
Ryk Lys

Keliaujant užsienyje, o tiksliau Didžiojoje Britanijoje, kartas nuo karto patikdavo paskanauti greitu maistu – žuvimi ir bulvytėmis, vietinių labiau žinomi kaip „fish & chips“. Tekdavo pasvarstyti, ar atsiras tokia maisto kultūra ir Lietuvoje. Sostinėje vienu metu buvo atsiradusi „Žuvytė ir bulvytė“, tačiau ji išplaukė į nežinomybės vandenis ir taip dingo iš sostinės padangės. Po kurio laiko buvome maloniai nustebinti, jog „Open kitchen“ fiestoje pamatėme furgonėlį, kuriame buvo galima įsigyti paruoštos žuvies ir tradicinių skrudintų bulvyčių.

Žuvis ant ratų, koks netikėtas ir įdomus sprendimas – tai mintis, kuri atėjo pirmiausia pamačius šį maisto furgonėlį. Teko matyti dokumentinį filmą apie maisto furgonus, kur Amerikoje nėra jokia naujiena, tačiau toliau sėkmingai populiarėja. Tokia maisto furgonų tradicija JAV gyvuoja jau daugiau keletą dešimtmečių ir ten išgyvena tam tikrą renesansą.

Belieka pasidžiaugti, jog ir mūsų verslininkai juda koja kojon su pasaulinėm tendencijom. Panorome pakamantinėti idėjos įgyvendintojus, kurie šiuo metu siūlo bene skaniausią žuvį, kurią teko iki šiol ragauti. Pažėrėme „Ryk Lio“ atstovams keletą klausimų, į kuriuos sutiko maloniai atsakyti.

Ryk Lys

Kodėl pavadinimas „Ryklys“? Ar jis kažką simbolizuoja?

Nuo pat pradžių su lookoknow kūrybine komanda galvojome pavadinimą, kuris būtų integruotas i logotipą. Norėjosi atsisakyti tipinių žuvies, fish’o  pavadinimų, reikėjo trumpo ir aiškaus, kuris sietųsi su valgymu, alkanumu.  Tada Malvinai į galvą šovė žodis “Ryk”, o Ievai – “Lys” ir taip mes tapome „Ryk Lys“. Šis dviprasmiškas pavadinimas, turintis sąsają su žuvimi ir sakantis “ryk tol, kol lys” buvo tai, ko ieškojome. Man labai patiko pavadinimo paprastumas, daugiaprasmiškumas, kuris vartotojui suteikia įvairių minčių ir interpretacijų. Taip pat pavadinimas yra lengvai įsimenamas, o tai labai svarbu maisto tiekėjų perpildytoje rinkoje.

Kaip kilo mintis įkurti maitinimo įstaigą, susijusią su žuvimi?

Kurį laiką dirbau su jūros produktais.  Žinant kokių problemų turime Lietuvoje su jūros maistu,  turint patikimus tiekėjus bei gerą produktą, nebuvo sunku apsispręsti. Pačio „Fish & Chips“ idėja kirbėjo jau porą metų. Tuo metu dar nebuvo reikiamos  patirties ir galimybių. Bet po naujų metų, atsiradus bendraminčiams, idėja atgijo, tada ir prasidėjo „Ryk Lys“ istorija.

Kodėl nusprendėte pasirinkti ne stacionarų, o ratuotą „Ryklio“ variantą?

Stacionarių maitinimo vietų Vilniuje ir taip perteklius. Fish & Chips man asocijuojasi su gatvės maistu, o jam labai tinkamas variantas food truck’as.

Ryk Lys

Iš kur ir kaip greitai pas jus atplaukia žuvis? Ar bulvės iš Lietuvos?

Žuvis pas mus atkeliauja is Norvegijos, Atlanto vandenyno. Bulvytėms nerandame tinkamo tiekėjo Lietuvoje, tad tenka naudoti Olandiškas.

Ar nebijote, jog artimiausiu metu gali atsirasti konkurentai?

Aš net neabejoju, jog kitais metais jau turėsime ir konkurentų. Dažnai tai išeina į naudą, priverčia pasitempti ir nestovėti vietoje. Vėlgi, esame užtikrinti savo produkto kokybe, tad bijoti nėra pagrindo. Visada sakau, jeigu darai kažką nuoširdžiai, kokybiškai ir atsakingai, būsi priekyje.

Kur dažniausiai jus galima rasti?

Ryk Lys

Kol kas mūsų „nuolatinė“ vieta yra Upės g. 6, prie Baltojo tilto. Ten turime savo vietą, dažniausiai būname šiokiadienių vakarais, 2-3 kartus per savaitę.  Kitu laiku važinėjame į miesto mikrorajonus dienos pietums, penktadieniais mus galima sutikti „Open kitchen“ renginiuose tiek Vilniuje, tiek Kaune. Visą informaciją skelbiame savo facebook paskyroje @ryklysfoodtruck.

O ruduo ir žiema, kur tuomet bus galima jus rasti šaltuoju metų laikotarpiu?

Po vasaros pamatysime ar yra poreikis tokiam maistui. Tada spręsime, ar maitinsime jus ir žiemą

Ar planuojate plėsti asortimentą?

„Fish & Chips“ ir toliau bus  mūsų pagrindinis patiekalas, tačiau juo neapsiribosime ir artimiausiu metu pristatysime naują produktą – jūros gėrybių kokteilį, kurį sudarys mažieji aštuonkojai, mažosios sepijos, kalmarų žiedai ir midijų mėsa bei galbūt papildomą užkandį.

Dėkojame už pokalbį ir kaip jūrininkai sako, gero vėjo.

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Aidas
Rodyti daugiau Maistas ant ratų

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

1 Komentaras "„Ryk Lys“ – žuvis, kurios norisi dar"

Pranešti apie
avatar
Rušiuoti pagal:   naujausius | seniausius | labiausi vertinti
Mindoza
Skaitytojas

RYK LYS PIRMYN!!!! NERA NIEKO GERESNIO! 🍺

wpDiscuz