Pradžia Maistas Nauja vietelė Paupio 12: Gurmaniška Užupio oazė prie Vilnelės

Paupio 12: Gurmaniška Užupio oazė prie Vilnelės

8 minutė(s) skaitymo
0
0
1,571
Restoranas PAUPIO 12

Daugelis veikiausiai pritars, jog Užupyje prasidėjo tikras pagyvėjimas: atsidaro naujos kavinės, barai ir restoranai. Vienas tokių neperseniausiai atsidariusiųjų yra „Paupio12”. Surasti jį bus tikrai nesunku: eikite Paupio gatve, praeikite Užupio respublikos konstituciją įvairiomis kalbomis ir netrukus pamatysite restorano iškabą. Restoranas įsikūrė istoriniame pastate, kur XIX amžiuje veikė Griežtosios regulos kanauninkų Vilniaus vienuolių alaus bravoras. Akivaizdu, kad čia turėtų būti tiesiog puiki aura restoranui.

Restoranas PAUPIO 12

Restarano savininkai yra jau ne pirmo restorano savininkai Irina ir Virgilijus Grybės. Jie džiaugėsi, kad galėjo savo pirmąją restoraną atidaryti būtent Užupyje. Pabandėme pasmalsauti, kas slepiasi po pavadinimu „Paupio12”:

Gal galite trumpai pristatyti, kokia virtuvė pas jus dominuoja?

Mūsų virtuvė – užupietiškai europietiška. Virtuvė, kurioje kvėpuojame šviežumu, ekologija ir kūrybos laisve. Čia galite paragauti angliško steiko, šviežios žuvies iš Viduržiemio jūros, sraigių iš Prancūzijos ir lietuvių brandintų sūrių su Lietuvos pievų prieskoniu.

Restoranas PAUPIO 12

Užduosime kiek suktą klausimą, gal turite užsibrėžę, į kurį klientų segmentą taikysite?

Taiklus tik mūsų šeimininkas – šaudymo į skriejančius taikinius Lietuvos čempionas Virgilijus Grybė. Svečiuose laukiame visų – ir kaimynų iš Užupio, ir Vilniaus Monmartro ieškančių turistų, visų laisvos sielos žmonių, kuriems svarbu, ką ir kaip jie valgo. Ir, kaip sako mūsų šefas Šarūnas, kurie tikrai nori žinoti, kuo maitinosi jų maistas. Restorano šeimininkai patys augina keturis vaikus, taigi gerai žino, kaip svarbu restorane rasti kampelį vaikams. Mes jį turime. Taip pat ir tikrų, krosnyje keptų picų, kurias jie mėgsta.

Restoranas PAUPIO 12

Koks būtų jūsų išskirtinis patiekalas?

Mūsų išskirtinis patiekalas – šviežias, itin aukštos kokybės maistas. Toks, kurį mūsų šefas Šarūnas nė akimirkos nedvejodamas duoda valgyti dvejoms savo dukroms, o restorano šeimininkai – savo vaikams. Mūsų idėja, kad atėję su vaikais, tėvai galėtų mėgautis geru maistu, ne tik pica.

Restoranas PAUPIO 12

Mūsų šefas – Šarūnas Paškauskas restoranų versle gerai žinomas. Aštuonis metus dirbęs Londono restoranuose, maitinęs pačią Anglijos karalienę Elžbietą II, jis prieš keletą metų grįžo į Lietuvą. Dirbo virtuvės vadovu restorane „Druskos namai“, vėliau – „Dublyje“. Nuo „Paupio 12“ atidarymo jis rikiuoja šio restorano virtuvę, ieško jai naujų skonių, derina juos ir tikisi, kad svečiai visa tai įvertins.

Restoranas PAUPIO 12

Restorano svečių nuomonės sutapo

Išties stiprus prisitatymas, o ką mano patys lankytojai, ar jie linkę pritarti restoranų savininkų piešiamam paveikslui. Pasižvalgėme po „Tripadvisor“, ką restorano lankytojai mano apie šį naują restoraną. Be abejo, liaupsių nestinga, pateiksime keletą atsiliepimų.

„Tai buvo pirmas kartas po ilgo laiko, kuomet galėjau atsipalaiduoti ir nereikėjo galvoti apie telefoną, kas parašė, bėgantį laiką ar tiesiog aplinkinį pasaulį. Visa aplinka tarsi priminė namų aplinką, o ir kolektyvas ženkliai prisidėjo prie namų jaukumo kūrimo. Ką jau kalbėti apie maistą, kuris tiesiog nuostabus – labai patiko tuno tartaras. Apskritai ši vieta turėtų patikti mėsos mylėtojams, nes kepsniai stipriai žadino apetitą ir atrodė geros kokybės. Nereikia sukti galvos dėl vynų, nes jei nepavyks išsirinkti pačiam, restorano personalas padės išsirinkti jūsų skonį tenkinančią vyno rūšį. Desertų neteko paragauti, nes po sočios vakarienės persivalgyti tikrai nesinorėjo, greičiausiai artimiausiu metu teks ir vėl sugrįžti“, – susižavėjimo neslepė restorano lankytoja Augustė.

Restoranas PAUPIO 12

„Viena geresnių vietų Užupyje, o ir apsilankyti čia teko keletą kartų. Išties viskas suderinta, tad sunku būtų išskirti, kas labiausiai sužavėjo. Mums iš tikrųjų trūko tokios vietos su puikiom picom Užupyje. Aptarnavimas buvo greitas ir vertas pagyrimo. Man buvo kiek netikėtas deserto derinys – šokoladinis desertas su druska, kuris tikrai nustebino. Nepamirškite iš anksto rezervuoti staliuko iš anksto, nes kartas nuo karto restoranas būna pilnai užpildytas“, – savo gurmaniška patirtimi dalinosi Lina.

Restoranas PAUPIO 12

„Rankų darbų vietinė duona su alyvuogiu aliejumi, stipraus skonio česnakų sriuba, švelni ir ypatingai sultinga skumbrės filė, burnoje tirpstantis šokoladinis desertas su druska bei alyvuogių aliejumi: šie patiekalai stipriai mane nudžiugino. Verta paminėti ir jaukų interjerą, atskirą žaidimų zoną vaikams bei ypatingai skanią picą iš malkomis kūrenamos krosnies“,  – dėstė restorano „Paupio12“ viešnia Laura.

Kaip sakoma gera pradžia – pusė darbo, tad palinkėsime sėkmės ir iki kitų skanių susitikimų.

Nuotraukos: Šarūnė Zurba photography

Restoranas PAUPIO 12

Restoranas PAUPIO 12

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Aidas
Rodyti daugiau Nauja vietelė

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz

Tap pat skaitykite

Investavo ketvirtį milijono į naujos vizijos restoraną Vilniuje

Ketvirtus metus Vilniuje gyvenanti maskviečių pora Svetlana ir Antonas Vaganovai įgyvendin…