Pradžia Verslas Startuoliai Burbulinė arbata iš Taivano bando sužavėti Lietuvius

Burbulinė arbata iš Taivano bando sužavėti Lietuvius

3 minutė(s) skaitymo
0
0
2,221
Burbulinė arbata

Formosa“ – taip vadinasi Eivido Petrulio (26) ir jo draugo Jeffrey Lino (26) iš Taivano atidaryta kavinė Vilniuje, kurioje siūloma burbulinė arbata. Tik antrą mėnesį gyvuojančiam verslui jau prireikė nemažai draugų investicijų: ne tik piniginių, bet ir nervų ląstelių. Bet apie viską nuo pradžių – apie idėją, nelengvą įgyvendinimo procesą ir iššūkių kupiną startą kalbamės su E. Petruliu.

Idėja gimė studijuojant JAV

Vilnietis pašnekovas dėl didesnių perspektyvų žaisti krepšinį po mokyklos baigimo pakėlė sparnus į Jungtines Amerikos Valstijas. Kalifornijoje baigė verslo vadybos bakalauro studijas, vėliau – lyderystės magistro studijų programą. E. Petrulis ir J. Linas – kurso draugai. Pastarojo dėka E. Petrulis JAV turėjo galimybę pirmą kartą paskanauti tradicinės taivaniečių arbatos.

„Po studijų pats nežinojau, ką darysiu… Grįžau čia, užsibuvau ir daugiau nebeišvažiavau“, – prisimena E. Petrulis. Tuomet jis pradėjo raginti savo draugą J. Liną pasvarstyti apie nuosavo verlo idėją. „Abu nenorėjome savo gyvenimo praleisti biure ir taip kilo ši idėja“, – pasakoja E. Petrulis. Pasaulyje itin populiarią burbulinę taivanietišką arbatą jie nusprendė atvežti į Lietuvą. „Žinau, kad buvo bandymų ją atvežti ir anksčiau, tačiau ji nebuvo gaminama pagal tikrą ir originalų receptą“, – tikina vaikinas.

Nelengvas burbulinės arbatos kelias į Lietuvą

Kuo ši arbata tokia ypatinga? E. Petrulis pirmiausia pabrėžia, kad ji gaminama iš natūralių kalnų arbatžolių, atvežtų iš Taivano. Galima pasirinkti arbatos skonį: juodąją, jazminų, pienišką arba išsirinkti skirtingą vaisinį skonį. „Didžiausias išskirtinumas yra tapijokų perlai. Iš daržovės, panašios į saldžiąją bulvę, t. y. manijokų šakniagumbio, išgaunamas krakmolas. Iš jo padaromi tokie burbuliukai, mes juos išverdame ir dedame į gėrimą. Kai jūs arbatą geriate per šiaudelį, į jį patenka ir šie perliukai, kuriuos galima sukramtyti kaip kramtomąją gumą ar želę“, – apie arbatos ypatumus kalba E. Petrulis.

Autorius: BNZ start/Agnė Pakėnaitė

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
  • „Vaflių namų“ šeimininkai – žurnalistai Šarūnas Mazalas ir Laura Mazalienė

    Vilniečiai kviečiami į tikrus vaflių namus

    Ne per seniausiai duris sostinėje atvėrė dar vienas naujas restoranas. Tačiau čia tikrai n…
Rodyti daugiau  BZN start
Rodyti daugiau Startuoliai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz

Tap pat skaitykite

Sukūrė sistemą kelionėms be rezervavimo

Du dešimtmečius Vilniuje gyvenantis jurbarkietis Vytautas Vančys (38) keliaudamas dažnai s…