Svečių vaišinimas vakariene yra tik saldainiukas, kuriuo tu galiausiai mėgaujiesi, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako knygos „Aš, tu ir virtuvė“ autorius virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Anot jo, norint turėti restoraną, būtina susitaikyti su tuo, kad teks užsiimti ne tik valgio ruošimu, bet ir „popierizmu“.

„Manau, kad mano tikslas su šia knyga buvo parodyti žmonėms tai, ko jie nemato, papasakoti už tų durų, už tų užuolaidų, kurios veda į virtuvę, kur kolektyvas, personalas kiekvieno restorano išgyvena labai daug iki tol, kol svečias ateina ir tuo metu, kai jis jau yra atėjęs, bet visiškai nemato ir nežino, kas ten vyksta.“

Paklaustas, ar tai nėra gąsdinimo knyga, D. Praspaliauskas sutinka – tai buvo vienas iš tikslų: „Nemeluosiu, truputį toks tikslas buvo. […] Mano noras buvo papasakoti kiekvienam svečiui, kiekvienam lankytojui, kiekvienam žmogui, kuris svajoja apie restoraną, kad reikia tikrai sudvejoti ir pasinagrinėti, kaip ten viskas yra, kad atidarytum restoraną ir nesigailėtum.“

Jo teigimu, nereikėtų galvoti, kad baisioji restoranų pusė yra nešvara. Norint turėti restoraną, sako D. Praspaliauskas, reikia suprasti, kad ten susijungia ir šou verslas, ir biurokratizmas, dokumentų pildymas, teisiniai dalykai, ir kt.

Visas pokalbis su D. Praspaliausku – įraše čia.

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“LRT.lt

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist