Seniai sakiau, kad sekmadienis yra viena geriausių dienų savaitėje, ne veltui, ji šventa vadinama. Tai puiki diena pabūti su artimaisiais, aplankyti mėgstamas vietas ir daryti gerus darbus.

Tai ir darėme šį sekmadienį! “ČIOP ČIOP” kulinarijos studijoje vyko labdaringas brunch’as: “Gerų darbų sekmadienis”, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos vaikučiams – onkologinių ligų gydymui. Šiuos vėlyvuosius pusryčius organizavome kartu su “Mamų unija“.

Čiop Čiop Brunch Mamu unija

Noriu pasidžiaugti kartu su jumis, kad pavyko surinkti net 780eur, pasidalinti šiltomis emocijomis, ir aišku…Šiek tiek apie maistą.

Dar labai džiaugiuosi ir tuo, jog brunch’ai užkariavo Lietuvą ir tapo tokie populiarūs tarp mūsiškių. Dar prieš gerus penkis metus niekas net nebūtų pagalvojęs, kad savaitgaliais vėlyvai pusryčiauti eis tiek žmonių. O pasirodo pas mus, kaip ir visame pasaulyje, žmonės ir ankstyvųjų pusryčių nori, ir vėlyvųjų pusryčių nori. Restoranai nebeskirti vien dienos pietums ar vakarienėms. Užkariavo, tai užkariavo.Brunch‘us pradėjo siūlyti nemažai kas. Tik kolkas jų meniu dar nėra labai platus, daugumoje vietoje Benedikto kiaušiniai su kumpiu arba lašiša, nors su lašiša jie turėtų vadintis Eggs Royale, kepti kiaušiniai (fried eggs), blyneliai, omletai ir košės. Aišku, ko daugiau ir reikia pusryčiams. Bet paklausa rodo, kad reikia. Labai daugėja vietų, kurios į pusryčių ir brunch‘ų meniu nebijo įtraukti ir įvairių sumuštinių, mėsos patiekalų, azijietiškus ar net arabiškus pusryčių patiekalus. Kaip pavyzdžiui, įdomesniu meniu išsiskiria visai neseniai duris atvėręs “Valgomasis”. Bet šį kartą ne apie jį.

Šį kartą apie pačius mus. Labdaringo brunch’o metu savo duoklę fiziniu darbu atidavė net keturi šefai, kurie pasiūlė 4 skirtingus patiekalus.

– Kišas Lorraine (Guyere sūris + kumpis) by Jonas Jonušas
– Lėtai virti kiaušiniai su trumų-bešamelio padažu by Anna Baranova
– Sumuštinis su gruziniška duona, flank steiku ir chipotles majonezu by Mantas Dobradziejus
– Vafliai su guajavos ir maskarponės kremu, karamelizuotais migdolais ir vaisiais by Martynas Maciulevičius

Šiek tiek kitoks meniu nei įprasta mūsuose. Nevertinsiu jo maisto, būtų visiškas interesų konfliktas, bet laimingi svečių veidai sakė, kad šiems patiekalams jie tarė TAIP.

Aš irgi sakau sekmadienui brunch’ui TAIP ir klausiu jūsų:

Mieli skaitytojai, ar jūs einate brunch‘o ir kokius pusryčių patiekalus labiausiai mėgstate?

Ar patinka tradiciniai sprendimai su Benedikto kiaušiniais ar vis dėlto norėtumėte ir įdomesniu patiekalų?

Foto: Laura Urbonavičiūtė

Čiop Čiop Brunch Lėtai virtas kiaušinis su trumų bešameliu by Anna Baranova

Čiop Čiop Brunch Gruziniški sumuštiniai Mantas Dobradziejus

Čiop Čiop Brunch Gruziniški sumuštiniai Mantas Dobradziejus

Čiop Čiop Brunch kišas Lorraine

Čiop Čiop Brunch Vafliai by Martynas Maciulevičius

Čiop Čiop Brunch Naminis limonadas

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch Mimoza

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch Urtė Mikelevičiūtė

Čiop Čiop Brunch

DSC_4649

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch Mamu unija

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch

Čiop Čiop Brunch Urtė Mikelevičiūtė

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist