Pradžia Maistas Nauja vietelė M. Katleris atidaro restoraną: atskleidė meniu ir savo pareigas jame

M. Katleris atidaro restoraną: atskleidė meniu ir savo pareigas jame

8 minutė(s) skaitymo
0

Make kebab great again(angl. Padarykime kebabą vėl didų)“, – tokiu šūkiu savo pirmąjį kebabų restoraną Vilniaus centre pasitinka vienas žinomiausių Lietuvos komikų ir renginių vedėjų Mantas Katleris. Pirmuosius išalkusius VIP svečius jis pasitiks jau šio trečiadienio vakarą. „Beliko paskutiniai patepimai. Kabiname mano portretus ant sienų. Nenoriu susireikšminti, bet Katlerio kebabų restorane jie tikrai turi būti“, – atidarymo išvakarėse duodamas išskirtinį interviu kalbėjo Mantas. 

Padavėjams – specialūs testai

Birželio 27-oji – jau nebekeičiama Katlerio kebababų restorano atidarymo data. Tiesa, į uždarą šventę tądien čia rinksis jo bičiuliai, kolegos ir kiti svečiai. Restoranas duris visuomenei atvers ketvirtadienį. „Viskas vyksta pagal planą. Jau ir taip buvome nukėlę šį atidarymą, daugiau to daryti tikrai nebeprireiks. Ir tikime, kad jis bus labai smagus“, – kalbėjo vienas garsiausių Lietuvos humoristų.  

Katlerio kebabų restoranas po nelengvų atrankų jau turi ir personalą, virtuvė jau taip pat paruošta, o padavėjams teko atlikti keletą testų, kad kuo geriau įsidėmėtų, iš kokių sudedamųjų dalių gaminami patiekalai.

Koncepciją kūrė pusantrų metų

Paprašytas plačiau pristatyti savo restorano koncepciją, Mantas neslėpė, kad nuo idėjos iki dienos, kuomet tenka atverti restorano duris, įveiktas netrumpas kelias. Idėja apie tokios vietos įkūrimą gimė pernai. Tada tebuvo svarstoma lankytojams pasiūlyti kebabų. Su bičiuliais aptarinėjant ir galimus pavadinimus, Manto neapleido mintis, kad maitinimo įstaigos pavadinime turėtų būti žodžiai „kebabas“ ir „restoranas“.

„Kai gryninome idėją, visai rimtai pažiūrėjome į žodį „restoranas“. Ši maitinimo įstaiga tikrai nebus standartinė kebabinė, kaip daugeliui galėjo susidaryti įspūdis“, – pabrėžė M. Katleris. Restorane lankytojams atveriama 76 sėdimų vietų erdvė nė iš tolo neprimena standartinio kebabų kioskelio. Veikiau – stilingą miesto kavinę. Klientams čia bus siūloma paskanauti itin kokybiško greitojo maisto.

„Tai nebus įpareigojanti vieta su baltomis staltiesėmis ir servetėlėmis. Pasiūlysime patiekalų iš geros mėsos. Patys kepsime net kebabų blynus. Meniu kol kas nebus labai platus, nes norėjome, kad viskas visuomet būtų labai šviežia. Galvojame net konservuoti daržoves patys. Tiesa, pasiūlysime ir kebabų su žuvimi. Bus ir su starkiu, ir su lašiša, ir su skumbre. Meniu bus kintantis“, – atskleidė M. Katleris. 

Pašnekovas pokalbio metu pasidžiaugė, kad jau yra pasirinkti ir partneriai, kurie restoranui tieks įvairius produktus. Štai avieną ir daržoves verslininkai ketina pirkti iš Lietuvos ūkininkų. „Kadangi kaip ir „Kalnapilio-Tauro grupė“ esu kilęs iš Panevėžio, gėrimų tiekėjų irgi ilgai rinktis nereikėjo“, – sako pašnekovas. 

Iššūkiams pasiruošė 

Mantą yra įprasta matyti TV eteryje ar vedant renginius. Tai, kad žinomas vaikinas suka į verslą, daugeliui jo gerbėjų buvo netikėta žinia. Pasiteiravus, ar nesibaimina stačia galva pasinerti į naują ir neišbandytą sritį, M. Katleris sakė suprantąs, jog iššūkių čia niekuomet netrūks.

„Turbūt daugelis įsivaizduoja, kad restorano pavadinime panaudojome mano vardą ir tiesiog lauksime, kol žmonės pas mus ateis. Anaiptol. Prie šio projekto dirbame jau apie pusantrų metų, įdėjome daug darbo. Matome, kad Vilniuje ir barai, ir restoranai užsidaro kiekvieną dieną. Atsidaro baras, po mėnesio jau, žiūrėk, išvežinėja statines. Konkurencija Vilniuje didelė ir dėl to šiek tiek baisu“, – kalbėjo M. Katleris ir patikino šiek tiek primažinęs riziką, nes restoraną atidarinėja ne vienas. Idėja patikėjo ir keletas Manto kolegų – verslo partnerių.

Dirbs ir pats  

Kokios bus jo paties pareigos restorane ir kaip dažnai čia bus galima jį sutikti? M. Katleris neslėpė, kad ši veikla jam yra labai įdomi, mat kasdien tenka susidurti su daug naujų dalykų. „Dirbu su personalu ir mano pagrindinė užduotis – padaryti, kad visi būtų laimingi. Aš pats, be abejo, restorane būsiu labai dažnai. Turiu čia net 80 procentų nuolaidą maistui ir gėrimams. Patys pagalvokite, ar man bus verta lankytis kažkur kitur, kai savo restorane turiu tokias sąlygas?“ – juokavo Mantas.

Ar M. Katleris ir jo verslo partneriai darbuotojams mokės geras algas? „Nenuskriausime. Tikrai. Jeigu per dvi savaites vasarą Vilniuje surinkome 20 darbuotojų, patys pagalvokit. Dalį darbuotojų, matyt, patraukėme savo koncepcija. Čia visiems bus smagu dirbti. Visi labai gerai sutariame“, – džiaugėsi verslą pradedantis humoristas. 

Žinomas vyras neabejoja – po audringos restorano atidarymo šventės laukia rimti uždaviniai. M. Katleris tiki, kad įdėjus darbo ir meilės seksis puikiai.

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Evaldas Činga
Rodyti daugiau Nauja vietelė

Karščiausios naujienos

„Vilniaus vandenims“ vadovaus Marius Švaikauskas

Didžiausiai Lietuvoje vandentiekio bendrovei „Vilniaus vandenys“ nuo šiol vadovaus Marius Švaikauskas. 10 metų vadovavimo patirtį turintį M. Švaikauską įmonės valdyba atvirame konkurse atrinko iš 40 pretendentų.   „Prieš daugiau nei porą metų išvedėme įmonę iš sąstingio, įmonė pradėjo dirbti pelningai, penktadaliu sumažinome vandens kainą, todėl dabar galiu kelti naujai įmonės vadovybei ambicingesnius tikslus. Pirmiausia sieksiu, kad įmonė sklandžiai vykdytų naujų vartotojų …

Susitiko Vilniaus ir Klaksviko miestų merai

Šiandien sostinės meras Remigijus Šimašius susitiko su Klaksviko miesto (Farerų salose) meru Jógvan Skorheim ir „KI Klaksvik“ futbolo klubo prezidentu Tumas‘u Lervig‘u. Antro pagal dydį miesto Farerų salose meras į Vilnių atvyko palaikyti salų futbolo komandos vakarykštėse rungtynėse su Vilniaus „Žalgirio“ klubu. J.Skorheim pasidžiaugė, kad atvyko kiek anksčiau ir skyrė kelias dienas apžiūrėti Vilniaus senamiestį, kuris jam labai patiko. Vakar …

Skelbiamas legendinės kavinės „Rotonda“ nuomos konkursas

Vienoje gražiausių Vilniaus vietų – Gedimino kalno papėdėje ladaise veikusi kavinė – ledainė „Rotonda“ išnuomojama viešo konkurso būdu – savivaldybė ieško naujų naujakurių! „Unikalioje vietoje esantis pastatas, tapęs savotiška Vilniaus legenda, laukia naujų nuomininkų. Kviečiame visus susidomėjusius ir turinčius išskirtines idėjas, kaip pastatas gali būti įveiklintas, teikti paraiškas. Įdomu tai, kad bus itin svarbi kokybė – kultūrinė programa, renginių įvairovė, …

Gitaristas Chrisas Ruebensas Kristupo vasaros festivalyje pristatys pirmąją solinę programą

Kompozitorius ir gitaristas Chrisas Ruebensas pradeda naują etapą – liepos 24 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks jo pirmosios solinės programos „Muy Bien, Adios!” pristatymas. Dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis, kuriantis ir muzikuojantis belgas ištikimiems Kristupo vasaros festivalio lankytojams yra puikiai pažįstamas. 2012 m. atlikėjo įkurtas „Chris Ruebens Ensemble” gimė būtent šiame festivalyje, o ir vėliau muzikantas renginio publiką kviesdavo į vis naujus …