Pradžia Maistas Nauja vietelė Nauji Azijos skoniai Vilniuje: ir greitiems pietums, ir romantiškai vakarienei

Nauji Azijos skoniai Vilniuje: ir greitiems pietums, ir romantiškai vakarienei

7 minutė(s) skaitymo
0
MIAN

Kiek daugiau nei prieš mėnesį į svečius visus gero maisto megėjus pradėjo kviesti naujas azijietiškas restoranas „MIAN“. Įvertinti naujos vietos apsilankiau ir aš.

Interjeras. Vos tik įžengus pro duris pasitinka kitokia kinų restorano koncepcija. Tradicinės kiniško restorano atributikos, Jūsų laimei, MIAN nerasite nei raudonų žibintų, nei milžiniškų vėduoklių, nei kokių drakonų čia nėra – džiugu. Visa restorano erdvė moderni ir kartu jauki, vyrauja balta ir pilka spalvos, atrodo, jog ruošiesi pietauti ne priešais ramųjį Šventaragio slėnį, o kokioje judrioje Tokijo gatvėje. Tai restoranas iš kurio turėtų imti pavyzdį kitos, Azijos skonius serviruojančios vietos – paprasta, jauku ir šviesu.

Meniu – aiškus, trumpas ir pagrinde koncentruotas į rankų darbo makaronus bei koldūnus. Valgiaraštyje taip pat galima rasti ir Baozi, tokių didelių, įdarytų ir garuose virtų, bandelių, sriubų – ramenų, o norintiems lengviau užkąsti – salotų. Taigi, restoranas tinka ir tiems, kurie užsuko padegustuoti Azijos skonių, ir tiems, kurie jau juos pamėgę, atėjo pavakarieniauti.  MIAN siūlo ir dienos pietus, kiekvieną dieną net po keturis pasirinkimus, iš kurių vienas – vegetariškas!

Trumpas ir aiškus valgiaraštis leis greitai ir lengvai išsirinkti.
Trumpas ir aiškus valgiaraštis leis greitai ir lengvai išsirinkti.

Vakarienė. Savo vakarienę pradėjau nuo šalto užkandžio – smulkintų bulvių salotų. Gaivu, gardu ir dar niekur neragauta. Pirmasis kąsnis buvo kiek keistas, kadangi bulvės – žalios ir yra marinuotos, tačiau su kiekvienu kąsniu salotos darėsi vis skanesnės ir dabar galiu drąsiai teigti, jog apsilankius šiame restorane būtina išbandyti šio unikalaus patiekalo.

Smulkintų bulvių salotos
Smulkintų bulvių salotos

Vakarienė tęsėsi su mano mėgiamais kiaulienos Jiao Zi koldūnais, o tiems, kurie nemėgsta kiaulienos yra pasirinkimas – Jiao Zi su jūros gėrybėmis. Aštuoni idealiai garuose pagulėję ir dar šiek tiek pakepti, patiekiami juodoje lėkštėje kartu su sojos padažu. Puikiai tiktų norintiems lengvų pietų ar kaip sotus užkandis laukiant pagrindinio patiekalo.

Puikūs koldūnai su kiauliena, apsilankius – būtina paragauti.
Puikūs koldūnai su kiauliena, apsilankius – būtina paragauti.

Po koldūnų atėjo laikas rimtesniems patiekalams – šaltiems rankų darbo makaronams su vištiena ir daržovėmis sezamo padaže. Šalti makaronai taip pat visiška naujovė Lietuvoje. Gražiai patiekta, padavėja pasiūlė viską gerai išsimaišyti – taip lengviau pajusime puikiai tarpusavyje suderintų ingredientų skonį. Pradžioje kiek per saldu, tačiau vėliau padažą sugeria makaronai, taip numalšindami perteklinį sezamų saldumą.

Gražus patiekimas – svarbi gero restorano detalė.
Gražus patiekimas – svarbi gero restorano detalė.

Kai atrodo, jog sočiau būti nebegali – vakarienė pasibaigia sriuba su anties krūtinėle ir makaronais. Didžiulis dubuo kupinas sodraus skonio sultinio, saldžių rankų darbo makaronų ir antienos. O tarsi vyšnaitė ant torto – Pak Choi (kininio bastučio arba dar kitaip kininio kopūsto) lapas. Sriuboje žvaigžde tapo anties krūtinėlė, ji minkšta, tačiau tuo pačiu ir išlaikiusi savo tekstūrą. Estetiškas patiekimas ir be galo gardus patiekalas.

Sriuba su rankų darbo makaronais ir anties krūtinėle
Sriuba su rankų darbo makaronais ir anties krūtinėle

Aptarnavimas – itin svarbus aspektas apsilankant naujoje ar jau pamėgtoje vietoje. Juk net ir skaniausią maistą tiekianti vieta gali nuvilti ir priversti daugiau nebesilankyti, nes aptarnaujantis personalas neišmano savo darbo ar kiekvieną dieną išlipa ne ta koja iš lovos bei apie tai priverčia sužinoti visus lankytojus. Tai negalioja MIAN restoranui. Mus pasitiko be galo draugiška ir maloni padavėja, padėjo išsirinkti ką privalu išbandyti iš viso valgiaraščio, o visą aptarnavimo darbą atliko greitai ir su šypsena. Ačiū!

Puikus aptarnaujantis personalas.
Puikus aptarnaujantis personalas.

Vakariene likome daugiau nei patenkinti. Restoranas – šviesus ir jaukus, puikioje vietoje. Valgiaraštyje gausu pasirinkimų ir pietums, ir gurmaniškai vakarienei. Tokie ir turi būti kokybiški azijietiško maisto restoranai.

Apsilankykite ir Jūs – MIAN (8 613 31888), adresu B. Radvilaitės g. 5, Vilnius.

Straipsnio autorius: BENAS KAZLAUSKAS, Growingaura

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Growingaura
Rodyti daugiau Nauja vietelė

Karščiausios naujienos

„Vilniaus vandenims“ vadovaus Marius Švaikauskas

Didžiausiai Lietuvoje vandentiekio bendrovei „Vilniaus vandenys“ nuo šiol vadovaus Marius Švaikauskas. 10 metų vadovavimo patirtį turintį M. Švaikauską įmonės valdyba atvirame konkurse atrinko iš 40 pretendentų.   „Prieš daugiau nei porą metų išvedėme įmonę iš sąstingio, įmonė pradėjo dirbti pelningai, penktadaliu sumažinome vandens kainą, todėl dabar galiu kelti naujai įmonės vadovybei ambicingesnius tikslus. Pirmiausia sieksiu, kad įmonė sklandžiai vykdytų naujų vartotojų …

Susitiko Vilniaus ir Klaksviko miestų merai

Šiandien sostinės meras Remigijus Šimašius susitiko su Klaksviko miesto (Farerų salose) meru Jógvan Skorheim ir „KI Klaksvik“ futbolo klubo prezidentu Tumas‘u Lervig‘u. Antro pagal dydį miesto Farerų salose meras į Vilnių atvyko palaikyti salų futbolo komandos vakarykštėse rungtynėse su Vilniaus „Žalgirio“ klubu. J.Skorheim pasidžiaugė, kad atvyko kiek anksčiau ir skyrė kelias dienas apžiūrėti Vilniaus senamiestį, kuris jam labai patiko. Vakar …

Skelbiamas legendinės kavinės „Rotonda“ nuomos konkursas

Vienoje gražiausių Vilniaus vietų – Gedimino kalno papėdėje ladaise veikusi kavinė – ledainė „Rotonda“ išnuomojama viešo konkurso būdu – savivaldybė ieško naujų naujakurių! „Unikalioje vietoje esantis pastatas, tapęs savotiška Vilniaus legenda, laukia naujų nuomininkų. Kviečiame visus susidomėjusius ir turinčius išskirtines idėjas, kaip pastatas gali būti įveiklintas, teikti paraiškas. Įdomu tai, kad bus itin svarbi kokybė – kultūrinė programa, renginių įvairovė, …

Gitaristas Chrisas Ruebensas Kristupo vasaros festivalyje pristatys pirmąją solinę programą

Kompozitorius ir gitaristas Chrisas Ruebensas pradeda naują etapą – liepos 24 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks jo pirmosios solinės programos „Muy Bien, Adios!” pristatymas. Dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis, kuriantis ir muzikuojantis belgas ištikimiems Kristupo vasaros festivalio lankytojams yra puikiai pažįstamas. 2012 m. atlikėjo įkurtas „Chris Ruebens Ensemble” gimė būtent šiame festivalyje, o ir vėliau muzikantas renginio publiką kviesdavo į vis naujus …