Kasmet sudaromame geriausių pasaulio barų TOP 50 reitinge, pernai į šeštą vietą pateko Atėnuose (Graikija) įsikūręs baras „The Clumsies“. Kaip graikų valdomam barui pavyko pelnyti pasaulinę šlovę ir atsidurti greta legendinių Londono ir Niujorko barų, pasakojo „The Clumsies“ įkūrėjai, Vilniuje apsilankę bendrovės „Prike“ kvietimu.

Vasilis Kyritsis ir Nikos Bakoulis sako besivadovaujantys moto, jog lifto, kylančio tiesiai į šlovę, nebūna, tenka kopti laiptais. Pradėję savo veiklą 2014 m., pačiame Graikijos ekonominės krizės įkarštyje, jie įprato dėl klientų pripažinimo stengtis ypatingai. „Aptarnavimas turi būti aukščiausio lygio, o kainos prieinamos, tačiau pirma – reikia aiškiai žinoti savo koncepciją. Tai esminis dalykas, nes maitinimo paslaugas teikia ir gėrimus parduoda visi“, – pabrėžia Nikos.

Pažinkite savo klientą ir nesudarykite jam kliūčių jus aplankyti

Profesinėmis paslaptimis su „Moet-Henessy“ projekte dalyvaujančiais Lietuvos barų darbuotojais besidalinę graikai sako, jog neplanuoja verslo plėtros į užsienį. Svarbiausia yra nuodugniai pažinti savo klientą, žinoti jo skonį ir lūkesčius, todėl pritaikę savo veiklos koncepciją būtent graikų įpročiams, įkūrėjai neprašovė. „Graikai dievina saldžiarūgščius skonius, žinodami tai, naudojame nemažai šio skonio ingredientų savo asortimente“, – vieną iš raktų į sėkmę nurodo Nikos.

Vasarą baro Atėnuose durys visad praviros ir čia laukiami visi. „Neturime net durininko, nes mūsų bare laukiamas kiekvienas, o kainos sąlyginai neaukštos, tad žmonės gali pasijust nepatogiai, kai juos kažkas vertina prie įėjimo“, – pasakojo įkūrėjas.

Ne tik laukite klientų, bet ir ruoškitės iš anksto

Būna vakarų, kai į garsųjį „The Clumsies“ susirenka apie 350 žmonių. Dauguma jų stovi, nes graikams patinka stoviniuoti baruose. Tokiu atveju, darbuotojams nėra laiko individualiai matuoti gėrimus ir pildyti ingredientais kiekvieną taurę. „Privalome dirbti greitai ir nuosekliai, o norint tai pasiekti – būtina ruoštis iš anksto. Pilstydamas iš anksto paruoštus ingredientus, aš dirbu nenuleidęs galvos, o tai reiškia, kad su klientu nuolat palaikau akių kontaktą“, – patirtimi dalinosi Nikos. Pasiruošimas – svarbiausias darbas, jam per savaitę, vadovo skaičiavimu, skiriama nuo 35 iki 40 val.

Bendraukite su savo darbuotojais

Didele personalo kaita „The Clumsies“ vadovai nesiskundžia, nemažai darbuotojų dirba nuo pat įkūrimo. Kiekvieną naują darbuotoją vadovai iš karto įtraukia į visas veiklos sritis, dalinasi patirtimi, įtraukia į kūrybos procesus. „Nemažai keliaujame po pasaulį, semiamės patirties užsienio baruose. Visada į šias keliones vežamės ir savo darbuotojus, stengiamės, kad savo akiratį plėstų ir jie. Tokiose kelionėse drauge su personalu visada vyksta ir vienas iš įkūrėjų“, – sakė Nikos.

Pasaulinės šlovės lydimi verslininkai apibendrindami sako, jog svarbiausia šiame aptarnavimo sferos versle atrasti savo identitetą ir unikalų braižą. Taip pat domėtis pasaulinėmis tendencijomis, tačiau nekopijuoti jų aklai, o sukurti savo išskirtinį stilių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist