Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam ir suderintam Bendrojo pagalbos centro (BPC) modernizavimo planui – 2020 metais liks tik vienas pagalbos numeris. Planuojama, kad skubią pagalbą bus galima iškviesti vienu numeriu – 112. Dabar veikiantį atskirą greitosios pagalbos iškvietimo numerį pakeistų medicinos konsultacijų linija.

Pagal numatytą ir etapais vykdomą planą numatoma modernizuoti BPC įrangą, sukurti aiškius tarnybų bendradarbiavimo algoritmus.

„Norime pasiekti, kad specialistai nebegaištų laiko konsultuodami žmones, jei jiems nereikia skubios pagalbos, nes dėl to užstringa skambučiai žmonių, kuriuos išties ištiko rimta bėda. Sutarėme su Sveikatos apsaugos ministerija, kad turi atsirasti atskira linija, kuria būtų teikiamos medicininės konsultacijos. Panaši konsultacijų linija ypač pasiteisino policijoje“, – aiškina vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Siekiant efektyvesnio, kokybiškesnio ir ekonomiškesnio BPC ir pagalbos tarnybų bendradarbiavimo, bus peržiūrėtas ir naujai nustatytas BPC ir visų pagalbos tarnybų operatyvios sąveikos mechanizmas, sąlygos ir bendradarbiavimo ypatumai, priimant pranešimus apie pagalbos poreikį, juos perduodant pagalbos tarnybų pajėgoms ir vykdant jų valdymą. Informacijos perdavimas iš BPC į tarnybas sutrumpėtų apie 20-60 sekundžių.

Sudarius aiškų algoritmą, prie sistemos atsiras galimybė jungtis ir kitoms tarnyboms – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, savivaldybių viešosios tvarkos skyriams.

Optimizavus dabar tarnybų naudojamas skirtingas IT sistemas, pasirinkus vieningą modelį, sumažės aptarnavimo ir reikalingo nuolatinio atnaujinimo kaštai.

Taip pat numatoma didinti BPC operatorių darbo užmokesčio fondą, į dispečerines pritraukti dirbti didelę patirtį turinčius į ankstyvą pensiją išėjusius pareigūnus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist