Pradžia Maistas Nauja vietelė „City Chef” – nauja amerikietiškos barbekiu virtuvės vieta sostinėje

„City Chef” – nauja amerikietiškos barbekiu virtuvės vieta sostinėje

9 minutė(s) skaitymo
0
3,675
City Chef
City Chef
City Chef

Dar viena nauja vieta, kurioje galima rasti jau pažįstamo maisto, Vilniuje nuo šiol visus metus džiugins ne tik gyventojus, bet ir sostinės svečius. Didžiulę iškabą su užrašu „City Chef“ jau yra matę daugelis. Daugiau nei tris metus buvo galima sutikti šią komandą ir paragauti amerikietiško stiliaus maisto įvairiuose festivaliuose, renginiuose ir netgi skirtinguose miestuose. „City Chef“ anksčiau buvo žinomi kaip vieni pirmųjų maisto furgonėlių atstovų. Vienas furgonėlis kelias vasaras stovėjo Palangoje, o kitas nuolat keliavo. Mėsainius, „Chorizo“ dešrainius, bulvytes ir kopūstų salotas pamėgo visi. O, kad patiktų visiems taip lengva – kokybiškas maistas ir, svarbiausia, mėsa, kurią rūko ir receptūras kuria patys. Simboliška, atėjus rudeniui maisto furgonėliai atsisveikina iki pavasario, o šį kartą rudeninis atsisveikinimas virto į pasisveikinimą plačiai atvertomis durimis, su nuostabiu personalu, kvepiančiais rūkomos mėsos aromatais ir svetinga atmosfera į kurią norisi sugrįžti. Tas pačias šviečiančias raides „City Chef“ dabar kiekvieną dieną galima išvysti adresu: J. Basanavičiaus 1, Vilnius.

City Chef

“City Chef” furgonėlių istorija prasidėjo nuo linksmos užduoties vieno iš komandos nario bernvakario metu. Prie Užupio tilto būsimasis jaunikis turėjo kepti dešrainius ir juos pardavinėti. Rezultatas – visas maistas parduotas, o patys alkani. Dešrainius kaip išprotėję pirko visi – netgi nuotakos su baltomis vestuvinėmis suknelėmis, keliavusios kabinti spynučių ant tilto. Šventė baigėsi, o idėja pradėti maisto furgonėlių verslą tapo realybe. Komanda visada žinojo, kad kitas žingsnis bus nuosavas baras, kurio paieškos truko daugiau nei 1,5 metų. Būtent tiek laiko komanda ieškojo tinkamų patalpų. Ir ko tik nebuvo. Tiksliau buvo visko, tik ne tinkamos patalpos. Netiko kainos, išplanavimas (reikalingi specialūs inžineriniai vedinimo sprendimai), kaimynystė (norint gauti leidimą prekiauti alkoholiu reikia surinkti 50+1% kaimynų parašų), arba tiko viskas, bet buvo keistų savininkų persigalvojimų, kad ir paskutinę minutę pasirašant sutartį. Beje, naujos vietos sutartis – šeštoji. Penkis kartus ruoštos sutartys kitose vietose nebuvo sėkmingos. Ketvirtas kartas nemeluoja, o melavo ir penktą kartą. Bet pagaliau rasta tinkama vieta – tikras atodūsis visai komandai.

„City Chef“ ir toliau tęsia savo amerikietiškos „Barbecue“ virtuvės idėjas. Čia galima paragauti įvairių rūšių mėsos: kiaulienos šonkauliukų, plėšytos kiaulienos „Pulled Pork“, vištienos sparnelių ar „Chorizo“ dešrelių (kurias pagal savo unikalų receptą gamina patys, beje dešrelės tokios populiarios, jog jas mielai perka ir kitos įmonės, ne tik baro klientai), artimiausiu metu meniu bus ir žemoje temperatūroje rūkyta jautienos krūtinėlė – „Brisket“. Mėsa rūkoma specialiose rūkyklose, kurioms naudojamos ąžuolas. Rūkymo procesas trunka nuo šešių iki aštuonių valandų. Gera žinia mėgstantiems dalintis maistu – galima užsisakyti specialų rinkinį trims, kuriame būtų trijų rūšių pasirinkta mėsa, ir du garnyrai: gruzdintos bulvytės, svogūnų žiedai, kopūstų salotos „Coleslaw“, šefo salotos, marinuotos daržovės, „Brioche“ duonelė. Visas rinkinys atkeliauja su specialiu „Barbecue“ padažu, kurį gamina pats šefas. Šis padažas verdamas kelias valandas, o jo sudėtyje yra tikrų tikriausios kakavos (ne mažiau nei 75%). Vilniuje tai kol kas vienintelė vieta, kurioje galima paragauti šokoladinio „Barbecue“ padažo. Juo glazūruojami šonkauliai, o geriausiai jis dera prie plėšytos kiaulienos.

City Chef

Antroji, vieno puslapio meniu, dalis skirta mėsainiams. Galima rinktis su „Chorizo“ (specialiai mėsainiams, naudojant originalią ispanišką receptūrą, rūkoma mėsa, kuriai išskirtinį skonį ir ryškią spalvą suteikia rūkytos paprikos milteliai), su plėšyta kiauliena (kuri yra rūkoma labai žemoje temperatūroje keturias – šešias valandas, kol pasiekiama reikiama temperatūra, kad ji taptų lengvai plėšoma) arba „Angus“ veislės brandintos jautienos mėsainis.

Mėsainiai gaminami su specialiai „City Chef“ užsakymu kepamomis „Brioche“ bandelėmis. Priklausomai nuo rūšies dedamas čederio sūris, marinuotos arba šviežios daržovės, rūkola, žaliosios salotos, „Barbecue“ arba „Chipotle“ padažas. Prie mėsainio galima pačiam pasirinkti garnyrą.

Po gardaus maisto visų laukia nemokama ledų porcija, kurią patys gali pasigaminti visi norintys. Specialus ledų aparatas laukia visų smaližių. Taip pat atgaivins ir natūralus, taip pat pačių gaminti naminiai limonadai, kurie gali būti tiek šalti, tiek karšti. Galima rinktis klasikinį citrinų, arba tikrai sušildantį imbierų.

City Chef

Kol kas „City Chef“ duris atveria nuo 17:00 valandos vakaro, tačiau netrukus pasiūlys ir dienos pietų meniu, o savaitgaliais visų lauks pusryčių-pietų junginys – brunch‘as, mėgstantiems ilgiau pamiegoti, ar tiesiog pasivartyti lovoje. Tingūs vėlyvieji pusryčiai džiugins vilniečių skrandžius.

Sakoma, dėl skonio nesiginčijama, todėl geriausia paragauti ir patiems įvertinti „City Chef“ siūlomus patiekalus. Jų paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ tai jau padarė 100 lankytojų. Bendras vertinimas – penkios žvaigždutės iš penkių. Vienas vienetukas ir vienas ketvirtukas. Būtų keistą, jei prastų įvertinimų nebūtų. Dabar, atrodo, viskas legalu. Laukiam naujų renginių ir dar kartą sveikinam visą „City Chef“ komandą pagaliau ilgam įsikūrus J.Basanavičiaus gatvės pirmame!

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  NU KAIP
Rodyti daugiau Nauja vietelė

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz