Pradžia Pramogos Nu Kaip Leaye: modernios ir autentiškos kiniškos virtuvės restoranas pačioje Senamiesčio širdyje

Leaye: modernios ir autentiškos kiniškos virtuvės restoranas pačioje Senamiesčio širdyje

8 minutė(s) skaitymo
0
1,763
Restoranas „Leaye“

Restoranas „Leaye“, esantis Dominikonų g. 16, į svečius kviesti pradėjo visai neseniai – gegužę. Nors restoranas dar labai jaunas, tačiau geru maistu ir moderniai tradicišku interjeru jau spėjo užsitarnauti vieno geriausių Vilniuje, azijietiškų skonių restorano vardą. Per didžiąsias Vilniaus liūtis šiaip ne taip su Monika atplaukėm į „Leaye“ ir mes, Beno – Growingaura ir Monikos iš Nu Kaip komanda.

Taigi, pradedant restorano eksterjeru – skoninga ir iškart dvelkia azijietiška prabanga. Pora mažų staliukų šalia restorano, dideli vitrininiai langai ir siauros, tačiau aukštos durys. Beveik visa restorano išorė padengta medienos apdaila.

Vidaus interjeras dar įdomesnis, nei išorės. Užsukęs į „Leaye“ jautiesi lyg atėjęs į naujai įrengtą Tokijo greito maisto restoraną – gausu kiniškos virtuvės akcentų, tačiau vyrauja modernus stilius – dideli veidrodžiai, minkštos didelės sofos, kiek futuristiški kabantys šviestuvai. Bendras vaizdas – skoninga, tačiau kartu ir tradiciška.

Restoranas „Leaye“

O dabar smagiausia dalis – maistas. Labai smagu, kad čia padavėjams kaip kokioje burgerinėje nerėkauja iš virtuvės, kad užsakymas paruoštas, „Leaye“ čia visa galva pranašesnė. Kai maistas jau būna pagamintas, iš virtuvės pasigirsta malonus pyptelėjimas ir padavėja nusileidus į rusyje (įdomus sprendimas!) esančią virtuvę, atneša užsakymą tiesiai klientui! Taip daug greičiau ir daug ramiau pačiame restorane!

Meniu gausu tradicinių patiekalų su eksperimento prieskoniu. Dienos pietums restorano virtuvė stengiasi pasiūlyti vis kitokius patiekalus, tad pietaujantiems čia tikrai patiks. „Leaye“ pagalvojo ir apie skubančius papietauti, siūlo WOK makaronus su įvairiais priedais, tai gardus energijos šaltinis. Nors restorano virtuvės pagrindas – Kinija, tačiau čia taip pat jaučiama ir japonų bei korejiečių virtuvės įtaka. Padavėja teigė, kad valgiaraštis dar šiek tiek keisis, tad galima tikėtis dar kelių naujų patiekalų.

Restoranas „Leaye“
Patogus ir gražaus dizaino valgiaraštis.

Pirmiausiai ragavome sriubos su vištiena ir godži uogomis. Smagus faktas: ar žinojote, kad godži uogos dar kitaip vadinamos laimės uogomis, nes jose gausu vitaminų, antioksidantų ir amino rūgščių! Sriuba skani, tradicinė. Minkšta vištiena puikiai dera su sultiniu ir uogomis. Pavalgėm sriubos ir pakilo laimės termometras!

Restoranas „Leaye“
Gaivi sriuba su vištiena ir godži uogomis.

Sriuba patiko, judam prie makaronų su jūros gerybėmis. Itin patiko tai, kad makaronai ploni ir minkšti, nesitęsia kelis kilometrus, tad patogu paimti lazdelėmis ir iškart įsidėti į burną. Jūros gerybės ir paprikos – tokios kokios ir turi būti, šviežios ir natūralaus skonio. Šį patiekalą rekomenduoju valgyti, jeigu esi išalkęs instagrammer’is. Pirmiausiai jis yra labai gražus ir tikrai tiks prie kiekvieno profilio feed’o, o antra – makaronai duoda daugybę energijos visai dienai.

Restoranas „Leaye“
Makaronai su jūros gerybėmis subalansuoti tiek Instagrammer’iams, tiek tiesiog atėjusiems pavalgyti

Toliau mūsų valgiaraštyje sekė žuvies skonio baklažanai. Minkšti ir saldūs, manau tinka kaip užkandis ar net kaip desertas, jeigu įveikei makaronus ir dar nepasisotinai (kas tikriausiai nelabai įmanoma, nes makaronų porcija milžiniška).

Restoranas „Leaye“
Pasakiško skonio baklažanai

Pertraukų neturėjom ir toliau ragavom. Pasislinkom kupiną lėkštę jautienos juodųjų pipirų padaže ir supratom, kad čia dar vienas šedevras. Minkšta jautiena, traškios paprikos ir sodrus juodųjų pipirų padažas tarpusavyje derėjo neįtikėtinai gerai.

Restoranas „Leaye“
Jautiena su daržovėmis

Taip pat ragavom ir kinų virtuvės simbolio – saldžiarūgštės vištienos su daržovėmis. Ją „Leaye“ pateikia apibarstyta sezamo sėklomis. Daug kur teko ragauti šio patiekalo, bet kol kas – šiame restorane ji buvo geriausia iš geriausių.

Restoranas „Leaye“
Kaip pasakytų močiutė: stalas lūžta nuo vaišių…

Pabaigai – ne joks desertas, o koldūnai su kiauliena, marinuota sojos padaže. Gražiai išdėstyti lėkštėje ir patiekti kartu su mažu dubenėliu padažo. Kiek primena mūsų nuotykius iš kitų azijiečių draugų „Formosos“ arbatinės Baozi bandeles, tačiau šie koldūnai taip pat puikus užkandis.

Restoranas „Leaye“
Koldūnai puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas

Susumavus – viskas 10/10, tiek restorano išvaizda, tiek maistas, tiek malonus aptarnavimas. Iš ragautų patiekalų labiausiai įspūdį paliko žuvies skonio baklažanai, tačiau verta paminėti, kad saldžiarūgštė vištiena taip pat buvo puiki. O jeigu sunku išsirinkti tarp baklažanų ir vištienos, išduosiu paslaptį – šie patiekalai puikiai dera tarpusavyje.

Restoraną „Leaye“ galite rasti Dominikonų g. 16, naujienos ir dienos pietų meniu – jų Facebook puslapyje.

Straipsnio autoriai: Benas (Growingaura) ir Monik (Nu Kaip)

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  NU KAIP
Rodyti daugiau Nu Kaip

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz