Pradžia Pramogos Renginiai Pasitikite – jaunasis Božolė atvyko! Kur Vilniuje bus minima Jauno vyno šventė?

Pasitikite – jaunasis Božolė atvyko! Kur Vilniuje bus minima Jauno vyno šventė?

7 minutė(s) skaitymo
0
741
Vynas

„Atvyko jaunas božolė!“ (pranc. Le Beaujolais nouveau est arrivé!) – tokiu šūkiu prasideda vienas didžiausių naujojo derliaus vyno šventė visame pasaulyje. 

Kasmet trečiąjį lapkričio ketvirtadienį visame pasaulyje švenčiama Jauno vyno šventė. Šios šventės ištakos laikomos Prancūzijos Božolė regionas, kuriame gaminamas šio regiono garsusis vynas.

Božolė yra kontroliuojamos kilmės vynas, paprastai gaminamas iš Gamay veislės vynuogių, kurios turi ploną odelę ir nedaug taninų.

Božolė raudonasis vynas paprastai yra labai lengvo, vaisinio skonio, gana rūgštus.

Vilniuje Vyno šventę rengiama įvairiose vyninėse bei restoranuose. MadeinVilnius.lt pateikia keletą vietų, kur šiais metais bus galima paragauti Božolė vyno.

Božolė vyno šventės vietos

Jauno vyno šventė vyks ketvirtadienį (lapkričio 16 d.).

La Boheme. Kviečiame atkimšti Pirmąjį šių metų derliaus vyno butelį lapkričio 16 dieną nuo 19:00! Ragausime dviejų gamintojų raudoną, rožinį, baltąjį kartu su someljė Albertu Koncijalovu!

Café Montmartre. Šiemet „Café Montmartre“ pristato Jums ekologišką, natūralų božolė, prie kurio derinsime įvairius užkandžius ir tik šiam vakarui skirtą „Tartiflette“ patiekalą. Šių metų božolė vyną atsivežėme iš ekologiško vyndario David Large ūkio. Vynai gaminami Montmelas Saint Sorlin kaimelyje, pačioje Beaujolais regiono širdyje. David Large gamina natūralius vynus nuo 1840-ųjų, o vyndarių tradicija buvo perduodama iš kartos į kartą. Jo tėvas perdavė vynadarystės verslą sūnui 2011 m. ir nuo tada Davidas 1,7 hektaro skiria ekologiškiems vynams.

Resotaranas ESSE. Nusikelkime kartu į romantiškąją Prancūziją – pietų Burgundijos sritį, kur ką tik pagamintas jaunas vynas – Božolė. Čia sutiksime specialiai Jums paruoštą gurmaniškų patiekalų meniu bei nuostabųjį – Beaujolais Village vyną. Kupiną malonumų kėlionę pradedame lapkričio 16 dieną restorane ESSE.

„Vyno klubo” parduotuvė. Tradiciškai trečiąjį lapkričio ketvirtadienį vyno pasaulis pasitinka naująjį vyno derlių. Kaip ir kasmet, „Vyno klubas“ kviečia kartu pasitikti Božolė naująjį derlių.

Uptown Bazaar. Jauno vyno – Božolė – šventė! Šviežiai atkimštas Beaujolais nouveau – jaunas vynas lauks Jūsų visą dieną Uptown Bazaar’e. Užsukite gurmaniškai pavalgyti ir leiskite ponui Božolė šiek tiek parausvinti Jūsų skruostus. O, kad širdis imtų dainuoti, nuo 19 val. Andrius Balachovicius – akordeono virtuozas, daugkartinis tarptautinių konkursų laureatas Božolė vakaro metu atliks nuotaikingo prancūziško muzikos žanro musette programą

Crwone plaza – kviečia 18:00 val. atkimšti pirmuosius Beaujolais Nouveau vyno butelius kartu. Daug širdžiai mielų prancūziškų melodijų dovanos profesionalus saksafonistas Gintaras Remeikis. Skambės gerai žinomos prancūziškos miuzetės, tango, jazz melodijos. Turėsite progą išgirsti istorijų apie jaunąjį vyną bei pasidalinti žiniomis…

Restoranas Habit. Šį ketvirtadienį švesime su vienu iš pagrindinių Beaujolais gamintojų Burgundijoje. 2017 metų derlius nuimtas esant nuostabiom gamtos sąlygom – sausom, vėjuotom, saulėtom dienomis ir vėsiomis naktimis. Rugpjūčio mėnesio gale uogos buvo prisirpusios, su tamsiai mėlynu atspalviu, bei stora odele, kas pasako apie uogų kokybę.  Drouhin Beaujolais Nouveau 2017 pasižymi sodria struktūra, vaisiškais aromatais bei puikiu rūgšties balansu.

CAPO Vilnius. Kiekvienais metais trečią Lapkričio ketvirtadienį prancūzai švenčia. Fejerverkai dažo dangų, nacionalinės dainos sklinda iš kiekvieno baro ir šviežias vynas liejasi laisvai. O švęsti tikrai yra ką, visas derlius nuimtas ir Beaujolais Nouveau jau atvyko! Atvyko jis ir pas mus, tiesiai iš „Les Vins Georges Duboeuf” rankų.

Bizarre. Specialistus ir mėgėjus kviečiame paragauti šių metų Božolė ir įvertinti, koks bus derlius. O mūsų virtuvės šefai paruošė prie Beaujolais Nouveau puikiai derantį degustacinį meniu.

La Storia. Kokios božolinės be gardaus svogūnų pyrago ir keptų dešrelių? Šį ketvirtadienį trumpam atsitraukime nuo modernios virtuvės ir šveskime lengvai!

Valgomasis. Kviečiame visus pasimėgauti viena smagiausių vyno dienų metuose – jaunojo vyno fiesta! Degustuosime Joseph Drouhin Beaujolais Nouveau ir ragausime Juros sukurtą degustacinę vakarienę.

Le BonJour. Pasinerkite į istoriją nuo vynuogės virtimo vynu iki sūrio derinimo prie jauno bei brandaus vyno.

Svetainė-baras „Veranda”. Jauno vyno šventė – džiazuojant.

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  Donatas Andrijauskas
Rodyti daugiau Renginiai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz