Pradžia Verslas Smulkusis verslas Vilniečiai kviečiami į tikrus vaflių namus

Vilniečiai kviečiami į tikrus vaflių namus

3 minutė(s) skaitymo
0
4,206
„Vaflių namų“ šeimininkai – žurnalistai Šarūnas Mazalas ir Laura Mazalienė

Ne per seniausiai duris sostinėje atvėrė dar vienas naujas restoranas. Tačiau čia tikrai nerasite didžkukulių ar bulvinių blynų. Tai „Vaflių namai“, kuriuose galima paskanauti ne tik tradicinių vaflių su uogiene ar šokoladu, bet ir išbandyti itin neįprastų eksperimentų – vaflių su lašišomis ar plėšyta kiauliena. Apie idėjas, džiaugsmus ir vargus kuriant svajonių restoraną sutiko papasakoti patys „Vaflių namų“ šeimininkai – žurnalistai Šarūnas Mazalas (28) ir Laura Mazalienė (26).

Visi patiekalai be glitimo

Viena restorano įkūrėjų L. Mazalienė pasakoja, kad kartu su vyru Šarūnu jau senokai svarstė idėją įkurti tokią maisto įstaigą, kuri būtų tinkama glitimo netoleruojantiems žmonėms, nes ir patys įkūrėjai turi šią problemą. „Dėl to mums teko atsisakyti picų, makaronų ir pyragų viešose vietose – maža dalis restoranų pritaiko savo virtuvę tokiems kaip mes“, – guodžiasi moteris. Vėliau porai kilo idėja perimti Šarūno tėvų patirtį ir atidaryti piceriją, kurioje maistas būtų gaminamas iš miltų be glitimo. Tačiau, L. Mazalienės teigimu, svajonė greitai subliuško, nes skonis nebuvo ypatingas. Taip netikėtai jai kilo mintis gaminti vaflius. „Blynų juk apstu, o štai vaflių rinka Lietuvoje dar neatrasta…“ – pasakoja bendraįkūrėja. O jos vyras Šarūnas teigia manęs, kad vaflių verslas puikiai tiks sostinei, todėl po kelių mėnesių jau pristatė savo projektą „Ogmios miestui“.

Kuo ypatingi „Vaflių namai“? L. Mazalienė tikina, kad jų išskirtinumas susideda iš kelių veiksnių: visų pirma, „Vaflių namų“ patiekalai gaminami visiškai be glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms. Restoranas savo klientams siūlo ne tik tradicinių saldžių, bet ir sūrių vaflių. Be to, ši vieta pritaikyta šeimoms su mažais vaikais, todėl restorane įsikūręs vaikų kampas ir net sudarytas vaikiškas valgiaraštis. „Manau, kad šie išskirtiniai bruožai ir tapo mūsų mažytės sėkmės paslaptimi“, – sako pašnekovė.

Autorius: BNZ start/Agnė Liubertaitė

Rodyti daugiau susijusių straipsnių
Rodyti daugiau  BZN start
Rodyti daugiau Smulkusis verslas

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

Pakomentuok pirmas!

Pranešti apie
avatar
wpDiscuz