MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Lietuvos gamta
Turizmas

Populiarūs kelionių po Lietuvą maršrutai – su užkandžiais iš populiariausių lietuviškų prekių

Prasidėjęs pavasaris ir atšilęs oras skatina braižyti kelionių po Lietuvą maršrutus. Vis daugiau žmonių nusprendžia aplankyti įdomias šalies vietas, įkopti į apžvalgos bokštus ir pasivaikščioti pažintiniais takais gamtos apsuptyje. O kad iškylose nepritrūktų jėgų ir energijos, Lietuvos prekybos įmonių asociacija (LPĮA) siūlo į pagalbą pasitelkti konkurso „Populiariausia prekė 2017“ nugalėtojų būrį – populiariausius produktus, iš kurių paprasta lengvai pagaminti gardžių užkandžių.

Tad nusprendusiems aplankyti Varnikų pažintinį taką, Kadagių slėnį arba Anykščių šilelio Medžių lajų taką, siūlome greitai paruošiamų užkandžių derinius, kurie leis mėgautis kelione.

Varnikų pažintinis takas – su žemuogių skoniu

Trakų seniūnijoje per pelkę nusidriekęs Varnikų pažintinis takas – geriausia vieta gamtai tyrinėti. Gausybė įvairiausių augalų, drugelių, vabzdžių ir neseniai įspaustų žvėrių pėdų, leis pajausti harmoningą gamtos sąveiką. Takas įrengtas botaniniame zoologiniame draustinyje. Tako prieigose rasite medžio drožinių, suolelių ir vietų, tinkamų atsikvėpti ir užkąsti.

Pasirenkite iš anksto – imkite konkurso „Populiariausia prekė 2017“ nugalėtoją – „Toste“ duona skrudinimui, užtepkite „Dvaro“ sviesto, įdėkite „Rokiškio“ fermentinio sūrio ir namuose išsikepkite sumuštinių. Užkandžių komplektą papildykite „Grūdėta varške“ ir „Vilkyškių“ žemuogių̨ skonio geriamuoju jogurtu – dar dviem populiariausiomis lietuviškomis prekėmis.

Virš Anykščių šilelio – su „Magija“

Atvykę prie Puntuko akmens prisiminsite burtais apipintą legendą ir pajusite Anykščio šilelio magiją. Gyvai išvysite, kas sužavėjo Antaną Baranauską – kas įkvėpė poetą apdainuoti lietuvišką gamtos grožį. Iš lėto eidami Medžių lajų taku girdėsite miško ošimą, o pakilę į apžvalgos bokštą išvysite kvapą gniaužiantį peizažą, perskirtą Šventosios upės vingio.

Tad iškylai Anykščių šilelyje puikiai tiks paskrudinta „Toste“ duonos riekė su užtepta „Vilkyškių“ varškės užtepėle su žalumynais. „PIK-NIK“ plėšomos sūrio dešrelės patiks visai šeimai, o iškylos skonį vainikuos desertas – glaistyti vaniliniai varškės sūreliai „Magija“, kelerius metus paeiliui pelnantys populiariausios prekės titulą.

Saulė virš Kadagių slėnio – lyg puri varškės spurga

Netoli Kauno, Arlaviškių kaimo pakraštyje, nuo aukštos atodangos atsiveria vaizdas į Nemuno kilpoje tyvuliuojančias marių platybes. Lankytojams po kojomis stūkso gausiai kadagiais apaugęs slėnis – Arlaviškių botaninio draustinio dalis. Lentomis grįstas takas neilgas, užtat vaizdas aplink – išties įspūdingas. Siauru takeliu galite nusileisti prie pat marių vandens, bet geriausia vieta užkandžiauti – viršuje, netoli automobilių stovėjimo aikštelės.

Šį kartą paimkite „Toste“ duoną skrudinimui, užtepkite sviesto, pabarstykite tarkuoto sūrio „Džiugas“ ir įdėkite kelis griežinėlius vytintos dešros „Fuetec Elpozo“ ir šiek tiek „Heinz“ originalaus kečupo. Visi keliautojai tik ir lauks progos, kada galės atsikąsti kepto sumuštinio. Į užkandžių krepšelį taip pat tiks lydytas sūris „Rokiškio visiems“. Šį „Populiariausios prekės“ konkurse nugalėjusį produktą pjaustykite griežinėliais – bus patogiau vaišintis.

Kadagių slėnio lankytojai tikina – gražiausias metas čia būna per saulėlydį. O kad gražiausia akimirka išliktų atmintyje, išsikepkite apvalių kaip saulė spurgų. Tam puikiai tiks „Žemaitijos“ pusriebė varškė (reikės 600 gramų), aukščiausios rūšies „Malsenos“ kvietiniai miltai (reikės 0,5 kilogramo). Dar reikės 5 kiaušinių, 6 šaukštų cukraus, žiupsnelio cukraus pudros, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir saulėgrąžų aliejaus „Natura“.

Atpažinote populiariausia prekes šiame recepte? Taip, tai – varškė, miltai ir aliejus – dar trys produktai, kurių lietuviai daugiausia įsigijo didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse per ištisus metus.

Turint išvardintus produktus pagaminti varškės spurgas bus labai paprasta. Reikės į dubenį suberti vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius ir viską suplakti. Gautą masę supilti į varškę ir gera išmaišyti. Atskirame dubenyje reikės persijojant sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Tada šį mišinį supilti į varškės masę ir išmaišyti. Kiek paminkius galima formuoti spurgų rutuliukus ir mesti į karštą aliejų. Virkite spurgas, kol jos dailiai paruduos. Ištraukite, susausinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Kiekvienais metais konkursą „Populiariausia prekė“ organizuojanti Lietuvos prekybos įmonių asociacija tikisi, kad užkandžių deriniai iš aukščiausios kokybės produktų sustiprins gerus kelionių įspūdžius ir skatins atrasti vis naujas ir nepažintas Lietuvos vietas.

Populiariausios prekės – tai Lietuvos vartotojų dažniausiai į krepšelius dedamos prekės. Devintą kartą Lietuvos prekybos įmonių asociacijos surengtuose rinkimuose šiemet dalyvavo net 56 produktai – tokios dalyvių gausos kasmet vykstančiuose rinkimuose dar niekada nebuvo.

Panašūs pranešimai

Vilnius – tarp 25-ių pasaulio miestų, kur kalėdinės šviesos tiesiog atima žadą

Aidas Pelenis

Šimtmečio metai – ypatingi turizmui: turistų skaičius didėja rekordiškai

LRT.lt

Į Lietuvos pilių ir dvarų paveldą – naujomis akimis

Donatas Andrijauskas

Vilniuje sparčiausiai daugėja turistų iš Vokietijos ir Jungtinės Karalystės: vokiečiai – jau pirmoje vietoje

Donatas Andrijauskas

Apgyvendinimo įstaigos šiemet sulaukė 11 proc. daugiau svečių

BNS

Amerikiečiams Vilnius – tarp magiškiausių kalėdinių miestų Europoje

Aidas Pelenis

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
Pranešti apie

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika